December je bil v vrtcu zelo pester. V prvih dneh je že dišalo po piškotih in v vseh oddelkih so bili otroci zaposleni z ustvarjanjem in okraševanjem. V petek, 8. 12.,  pa je bil prav poseben dan. Zjutraj smo si najmlajši ogledali predstavo gledališča Ku-kuc Indijančica Oranžni žarek. Predstava je otroke zelo prevzela, saj so bili neposredno del dogajanja, sedeli so okoli indijanskega šotora in skupaj so ustvarili prav posebno čutno pot, po kateri so se na koncu sprehodili. Starejši otroci pa so si ogledali  predstavo Praznična nogavička, med katero so dobili odgovore na vprašanja »Kaj Sneguljčica kuha palčkom za silvestrsko večerjo? Ali Rdeča kapica obišče babico za božič ali starka sama preživlja praznike v kočici sredi gozdne jase? In Janko in Metka, ki ju je mačeha spodila od doma prav pred prazniki? Kje bosta praznovala? Se bosta vsaj malo posladkala? …«

Predstavi je sledil težko pričakovani prihod dedka Mraza. Vzdušje do njegovega prihoda je bilo zelo napeto, saj je bila želja otrok, da ga vidijo, že tako velika, da so komaj dočakali in ga s skupnimi močmi le priklicali. Dedek Mraz je s svojim prihodom razveselil prav vse otroke vrtca. Podaril je nekaj toplih objemov, mandarine, bonbone in pa seveda darila.

December je tudi mesec druženja in tudi pri nas so se oddelki večkrat med seboj združili, imeli skupne čajanke, igre in dejavnosti. Nekaj prav posebnega pa je bilo silvestrovanje. Otroci so že zjutraj prihajali v priložnostnih oblačilih, dečki so ponosno hodili v srajčkah in deklice poplesavale v oblekicah; da pa je bilo vzdušje še prijetnejše, smo si uredili tudi pričeske. Po zajtrku smo se vsi zbrali v avli in zaplesali na živahno glasbo, vse skupaj pa smo zaključili z zdravico šampanjca.

 

Napisala Sandra Žagar

Dostopnost